adidas yeezy adidas superstar adidas yeezy 350 boost adidas stan smith femme adidas yeezy boost 350 adidas nmd runner adidas gazelle femme adidas zx flux damen adidas tubular nova adidas zx flux adidas nmd r1 adidas superstar damen adidas tubular adidas nmd adidas gazelle homme adidas stan smith pas cher adidas superstar pas cher adidas nmd r1 adidas yeezy boost 350 prix adidas superstar femme
Sammen er vi stærke - Vejret i Danmark
Sammen er vi stærke
Home > Vejret i Danmark

Vejret i Danmark

Her kan du se vejret i Danmark de næste 5 dage.

Længere nede kan du se vejrudsigten for Tønder.

Så kig ind her inden onsdage - og ring til Maj hvis du er i tvivl om hvad vi skal lave på onsdag eller andre dage, der er noget vi skal til.

                                                       Hør vejrudsigten læst op 

                          

Herunder kan du se, hvordan vejret er på Rømø i dag og om vandet er så varmt, at det kan være dejligt med en strand- eller svømmetur.

                    1-døgnsudsigt

Hvis du er lidt bange for bølger, kan du herunder se, om det er høje bølger, små bølger eller slet ingen. Derfor skal du lige kontrollere inden du kører hjemmefra, om det er noget der passer dig.

Nå bølgehøjden (den røde streg) nærmer sig 0,0 m er der ingen bølger af betydning og det kan blive en dejlig tur i vandet.

En dag det stormer uden for dine vinduer, kan du prøve at starte din computer op og se om det passer med det skema du ser her nedenunder. Da skulle bølgehøjden gerne stige - den røde streg komme længere og længere op i billedet.

                    Bølger og dønninger

Hvis du har svært at tåle solen, kan du herunder se, om du skal bruge solcreme hvis du går ude i solen. Du kigger på det sydlige Jylland og ser det tal der står ud for skyen. Hvis dette tal er større en 3.5, skal du huske at smøre dig ind i en god solcreme - for at undgå at blive skoldet eller få det dårligt.


Solvarsel for i morgen

De fire solråd
1. Undgå middagssolen
Vær især forsigtig, når din skygge bliver kortere end dig selv. Midt på sommeren og især midt på dagen er der flest skadelige stråler fra solen. Faktisk kommer halvdelen af al stråling fra solen i tiden mellem kl. 12 og 15 (sommertid). Hvis du vil solbade, så gør det om formiddagen inden kl. 12 eller eftermiddagen efter kl. 15. Farvemæssigt opnår du stort set det samme, men sundhedsmæssigt når du meget, meget mere.
2. Ophold dig i skyggen
Du behøver ikke være i direkte sol for at blive brun. I skyggen af et træ eller under en parasol får du ca. halvt så meget solstråling. Du får også farve på en skyet sommerdag. Skyerne slipper 30-70 procent af solstrålingen igennem afhængig af skylagets tykkelse.
3. Tag let tøj på
Tyndt bomuldstøj er den allerbedste solbeskyttelse for børn. Den generer dem ikke, og det er en effektiv solbeskyttelse. Med en bomulds T-shirt på kan man opholde sig ca. 7-8 gange længere end ellers i solen uden at blive forbrændt.
Hænder med solcreme. Foto: Kræftens bekæmpelse.4. Brug solcreme
At undgå middagssolen, at opholde sig i skygge, og at tage let tøj på, er de bedste og sikreste råd, men hvis du vil solbade, er det vigtigt at bruge solcreme.
Når du bruger solcreme, skal du bruge en hel håndfuld til at dække hele kroppen. Det er langt fra nok med en lille klat hist og pist. Børn skal bruge en børnehåndfuld (ca. 20 ml) og voksne skal bruge ca. 40 ml (se billedet).
Kilde: Kræftens Bekæmpelse, cancer.dk

               1-døgnsudsigt

               2 til 6-døgnsudsigt

               7 til 9-døgnsudsigt

 

 

Tilbage til forsiden