adidas yeezy adidas superstar adidas yeezy 350 boost adidas stan smith femme adidas yeezy boost 350 adidas nmd runner adidas gazelle femme adidas zx flux damen adidas tubular nova adidas zx flux adidas nmd r1 adidas superstar damen adidas tubular adidas nmd adidas gazelle homme adidas stan smith pas cher adidas superstar pas cher adidas nmd r1 adidas yeezy boost 350 prix adidas superstar femme
Sammen er vi stærke - Har der været omtale?
Sammen er vi stærke
Home > Har der været omtale?

Har der været omtale?

TØNDER: I morgen aften klokken 19.30 er der på Voksenskolen Vidå i Tønder stiftende generalforsamling på en ny forening under U F L, som er en selvstændig ungdomsforening, der arbejder for ligeværdige vilkår for alle unge med særlige behov begrundet i boglige, indlærings- og funktionsmæssige vanskeligheder.

U F Ls formål er i samarbejde med de unge at arbejde for at vore medlemmer kan fået socialt netværk og et aktivt fritidsliv, de samme muligheder som andre unge i samfundet, kurser til oplysning, selvudvikling, kreativitet og virkelyst og arrangementer med mulighed for fællesoplevelser med ligestillede.

Unge mellem 18 og 49 år kan blive medlem, hvis man har svært ved det boglige eller har gået på specialskole, praktiske efterskoler, produktionsskoler eller praktiske uddannelsessteder.

Lokalforeningen vil blive ledet af en bestyrelse, som er sammensat af brugere/ medlemmer samt enkelte vejledere.


NY FORENING - artikel i JyskeVestkysten januar 2007

TØNDER: En ny forening har set dagens lys i Tønder.

Den hedder U F L, der står for Unge for Ligeværd og henvender sig til unge med særlige behov, som savner et fælles mødested.

På foreningens første møde blev valgt en bestyrelse på 12 med Maj Frodelund som formand. På næste møde, der holdes den 10. januar, skal medlemmerne fastlægge foreningens første program. Det skal f.eks. indeholde kreative tilbud i aftenskole regi, fællesspisning, dans teaterbesøg, bowling, edb, koncerter eller foredrag med relevante personer.

Foreningen har fået lov til benytte Vidåskolen, indtil foreningen har skaffet egne lokaler.
Lokalforeningen arrangerer klubaktiviteter for medlemmerne, og i første omgang sker det i lånte lokaler på Voksenskolen Vidå.


 
Er det godt nok? Artikel i JyskeVestkysten fra en af nabo-klubberne
 

Alle forældre gør sig overvejelser om deres børn – hvordan de fungerer i skolen, i fritiden og så videre. Overvejelserne bliver ikke færre for de forældre, hvis børn ikke fungerer som flertallet.

Som formand for Lokalforeningen Als og Sundeved under Landsforeningen Ligeværd – en forening der arbejder for ligeværdige muligheder for netop disse børn og unge – bliver jeg ofte kontaktet af forældre, som ønsker råd og vejledning – og det undrer mig gang på gang hvilke problemer, de står overfor.

Senest talte jeg med et frustreret forældrepar, hvis søn går i specialklasse.

Før sommerferien ansatte sønnens skole en tysk børnehavepædagog til at undervise specialklasse-eleverne i alderen 9 til 14 i matematik og natur/teknik. Forældrene var bekymrede for, at en person uden fornøden faglighed skulle undervise børn, der om nogen har brug for kvalificeret og veltilrettelagt undervisning.

Efterfølgende har tingen udviklet sig kaotisk og undervisningen sejler. Forældrene har ved flere møder udtrykt deres bekymring – blandt andet over pædagogens manglende danskkundskaber – og krævet ham fyret, men uden held.

Det er en ulykkelig situation: hvad byder man børn, der har det svært med skolelivet? Risikerer skolen ikke at tabe eleverne, der har brug for en særlig indsats for at få en ligeværdig tilværelse? Hvor mange forældre i en »almindelig« klasse ville acceptere denne situation?

Jeg forstår, at skolen har været nødt til, i en overgangsperiode, at ansætte en pædagog – men den efterfølgende manglende vilje fra skoleledelsen til så at ændre forholdene er mangel på respekt for børnene! Kan vi være det bekendt?


Efterfølgende artikkel i JyskeVestkysten med billede af iværksætterne af den nye forening.

                            

 

Tilbage til forsiden